Marktonderzoek van Broekhoff, Stumpel en Kostelijk

| 25/06/2021 | 0 Comments

Het boek Marktonderzoek van Mirjam Broekhoff, Harm Stumpel en Erik Kostelijk is het Nederlandse naslagwerk als het gaat om het doen van marktonderzoek. De auteurs leggen op gestructureerde wijze uit hoe de student een onderzoeksplan moet opstellen en uitvoeren. Naast dat traditioneel onderzoek in het boek aan bod komt, bevat het boek ook informatie over onderzoek middels ab testing en welke rol digital analytics hierbij heeft. Kortom; op het moment dat je op een nauwkeurige wijze onderzoek wilt doen, dan is dit boek onmisbaar in jouw boekenkast.

De onderzoekscyclus in Marktonderzoek

In het boek komen de verschillende fasen bij het doen van onderzoek stap voor stap aan bod. Het begint met het formuleren van het probleem tijdens de (1) probleemanalyse. Op welke vraag wil je middels het onderzoek antwoord krijgen. Vervolgens komt de (2) onderzoeksopzet aan bod. Hierin formuleer je hoe je de hypothesen wilt toetsen. Dit kan bijvoorbeeld middels kwantitatief onderzoek of middels kwalitatief onderzoek. Nadat de wijze van onderzoek helder is, ga je over tot de (3) uitvoering van het onderzoek. Als het onderzoek voltooid is, ga je verder met de (4) analyse. Hierin toets je de eerder geformuleerde hypothesen met behulp van de data die uit het onderzoek naar voren is gekomen. Het sluitstuk is de (5) rapportage en presentatie van je onderzoek. Deze fase is essentieel, omdat je met duidelijke conclusies en aanbevelingen echt iets leert uit het onderzoek dat je uitgevoerd hebt.

Nieuwe ontwikkelingen binnen marktonderzoek komen ook aan bod

Wat dit boek uniek maakt, is dat er ook hoofdstukken zijn opgenomen rondom AB testen, Usability Testing en User Experience (UX). De opkomst van digitale kanalen maakt het mogelijk om steeds meer te meten, en daarmee onderzoek te doen. Bij AB testing serveer je aan 50% van de gebruikers de variant A uit en aan 50% van de gebruikers variant B. Op het moment dat je gebruikers willekeurig toewijst aan één van de twee varianten, dan kun je op basis van de AB test concluderen welke van de twee varianten het beste werkt voor je klant, voor het bedrijf of voor een combinatie van die twee.

Wil je het boek bestellen?

Dit doe je eenvoudig en snel via Managementboek.nl of Bol.com. Zie de links hieronder.

Marktonderzoek boek van Broekhoff, Stumpel en Kostelijk 2021

Marktonderzoek van Broekhoff, Stumpel en Kostelijk

Bestellen op Bol.com

Bestellen bij Managementboek.nl

4.6/5 - (36 stemmen)

Categorie: Boeken