Foutenmarge berekenen

| 11/03/2021 | 0 Comments
Onderzoekspopulatie:

Aantal respondenten:

Betrouwbaarheidsniveau:
Foutenmarge bereken met de Foutmarge Calculator

Heb je een onderzoek gedaan? En wil je de foutenmarge berekenen bij jouw aantal respondenten? Gebruik hiervoor de foutenmarge calculator van Steekproefcalculator.com. Door deze foutmarge calculator hoef je niet zelf met de foutenmarge formule te gaan rekenen. Om de foutenmarge te berekenen vul je allereerst de omvang van de onderzoekspopulatie in. Vervolgens geef je de hoeveelheid respondenten in die je hebt kunnen bevragen. Tenslotte kies je een betrouwbaarheidsniveau van 90%, 95% of 99%. Klik op de berekenen button en je weet wat de foutenmarge is bij jouw onderzoek. Ook kun je berekenen wat het aantal respondenten doet met je foutmarge bij jouw enquete.

Wat zegt de foutenmarge over je onderzoek?

Een foutenmarge zegt iets over in hoeverre de gevonden resultaten overeenkomen met de mening van de gehele onderzoekspopulatie. Heb je een hoge foutmarge, dan komen de gevonden resultaten in beperkte mate overeen met de mening van de gehele populatie. Heb je en lage foutenmarge, bijvoorbeeld rond de 5 procent, dan heb je door jouw enquête resultaten gevonden die in hoge mate overeenkomen met de mening van de totale populatie.

Hoe kan ik mijn foutmarge verlagen?

Er zijn eigenlijk twee manieren om je foutenmarge te verlagen. Enerzijds kan je dit doen door de populatie scherper te stellen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat alle respondenten binnen deze nieuwe onderzoekspopulatie blijven vallen. Anderzijds kun je alsnog proberen om het aantal respondenten te verhogen.

4.8/5 - (120 stemmen)

Categorie: Berekenen